Dopustite si biti in uresničite svoje sanje

Ko smo majhni nam nobena stvar ni nemogoča. Dovolimo si sanjati. Še več, verjamemo, da lahko uresničimo prav vse naše sanje. O tem ne podvomimo niti za sekundo. Potem pa nam odrasli začno narekovati, kaj naj počnemo, kaj se spodobi in kaj ne. Skrbno jih poslušamo, prilagajamo se in sprejemamo kompromise.

Rezultat prilagajanja je pogosto zanikanje svojih želja, zanikanje sebe. Nevede začnemo delovati tako, kot drugi želijo od nas. Popustimo zaradi ljubega miru. Pa se vprašajmo: Čigav mir nam je pomembnejši? Smo res mirni znotraj sebe, ko vdano ubogamo tuja navodila? Ali nismo tu zato, da uresničimo svoje sanje in ne želja drugih? Torej!? Zakaj se odmikamo od tega? Česa se bojimo?

Pogosto slišimo, naj bomo vendarle realni pri postavljanju ciljev. Pa smo spet tam. Kaj pa pravzaprav je realnost? Do danes še nihče ni natančno razložil tega pojma. Realnost je lahko sanjska, mar ne? Kaj razumemo pod to besedo, je odvisno od dojemanja vsakega posameznika posebej. Dejstvo je, da lahko živimo sanjsko realnost. Lahko smo vse, kar si zamislimo, da smo lahko.

Bolj, ko si dopustimo uresničiti vse, kar nam narekuje naša duša, bolj srečni smo. Srce nam prekipeva od ljubezni in radosti. To izžarevamo in tudi privlačimo v svoje življenje – čisto ljubezen in radost, ker mi to smo. Zakaj bi se trudili biti nekdo drug, plesati ples, ki nam ga določi naša oklica, če pa v bistvu natanko vemo, kaj si želimo. Res, da se nam včasih zdi to bolj udobno, pa vendar pomislimo, kakšno ceno bomo za to plačali. Je prav, da poslušamo druge, ki trdijo, da nam želijo »samo dobro«. Nihče od naših bližnjih ne more vedeti, kaj je najboljše za nas in za našo osebno rast.

Zato tvegajte, upajte si iti preko meja naučenega. Pri tem ne sklepajte kompromisov. Za vašo srečo gre. Zavedajte se, da ste popolni prav takšni kot ste, ta trenutek. In ker ste popolni, ničesar ne morete narediti narobe. Vzemite vse, kot čudovito izkušnjo. Da ste na pravi poti in da sledite svojim sanjam veste, ko se zalotite, da se velikokrat smejite brez pravega razloga. Preprosto ste veseli, ker ste. Ne skrbite za srečo drugih. Edini, ki ga morate osrečiti, ste vi sami.

Dopustite si svobodo izražanja in ustvarjanja. Postanite spet kot majhni otroci, igrajte se in si uresničite prav vsako vašo srčno željo. Ne čakajte na pravi čas, ker se lahko zgodi, da ga nikoli ne bo. Zdaj je ta čas! Samo odločiti se morate in kreniti na pot ljubezni do sebe. Prisluhnite si in naredite prvi korak. Naprej se bodo stvari odvijale tako kot je v vaše in širše najvišje dobro. Stopite na vlak radosti in uživajte v vožnji do želenega cilja.

Delite naprej ...
Avatar photo
Fanika Križaj

Sem pevka in govornica Fanika Križaj. Odkar pomnim, se navdušujem nad petjem, plesom in vsem, kar je povezano z glasbo. Pišem besedila in ustvarjam avtorsko glasbo, s katero želim ljudi spodbuditi, da tudi sami prisluhnejo klicu duše in uresničijo svoje srčne želje.