Splošni pogoji

Splošni pogoji nakupa na spletni strani WWW.FANIKA.SI

CENE, NAČIN PLAČILA IN DOSTAVA

Vse navedene cene posameznih proizvodov so navedene v Evrih (EUR) ter so brez DDV-ja, saj nismo DDV zavezanec. Cene veljajo od 1. 2. 2018 do preklica.

POSTOPEK SPREJEMA NAROČIL IN NAČINI PLAČILA

Plačilo po povzetju

Naročeno blago plačate poštarju z gotovino, ob dostavi na vaš naslov. Poštnina pri nakupu enega izdelka je 4,57 €.

Za napačno navedene naslove ne odgovarjamo.

Vsa naročila odpremimo v roku 2-5 delovnih dni, v času dopustov pa si pridružujemo pravico po podaljšanju roka do največ 20 dni.

POSTOPEK NAKUPA PROIZVODOV

Ko kliknite na MOJA KNJIGA se vam bo pokazal seznam vseh knjig iz naše ponudbe.

KAKO NAROČITE ŽELENE PROIZVODE?

Ob vsakem opisu knjige je zraven tudi gumb »Kupim knjigo (naslov knjige)!«. Če želite knjigo naročiti preprosto kliknite na  »Kupim knjigo (naslov knjige)!« in preusmerjeni boste na naročilnico, katero izpolnite z zahtevanimi podatki (ime in priimek, vaš naslov, e-pošta, telefon) ter obvezno preberite še Pogoje poslovanja in izberite Potrjujem prijavo z obveznostjo plačila in sprejemam Splošne pogoje poslovanja in nato kliknite na POŠLJI NAROČILO.

Nekaj trenutkov po kliku boste v vaš e-poštni predal dobili sporočilo potrditveno e-poštno sporočilo s povzetkom vašega nakupa. V roku 24 – 48 ur se bomo odzvali na vaše naročilo.

KNJIGE

Potrošnik lahko odstopi od pogodbe o nakupu izdelkov v 14 dneh od prejema izdelka s pisnim sporočilom dobavitelju in mora nato izdelek vrniti v nadaljnjem roku 14 dni od odstopa od nakupa. Lahko pa izdelek vrne v roku 14 dni od prejema izdelka in se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe. Pri odstopu od pogodbe kupcu vrnemo vsa vplačila (plačana cena izdelka in stroški poštnine) v roku 14 dni od dneva prejema pisnega odstopa od nakupa.

Nepoškodovano (normalna obraba) knjigo v enaki količini ter v originalni embalaži obvezno priložite račun in pošljite na naslov:

FANIKA KRIŽAJ
Strahinj 88, 4202 Naklo

s pripisom “vračilo”. Poštnino vračila plača kupec. Vračila bodo rešena v petih delovnih dneh od prejema reklamacije.

Pogodba o nakupu je shranjena pri nas.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Upravitelj spletne stran FANIKA.SI se zavezuje, da bo spoštoval določbe Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov. Osebni podatki pridobljeni od kupcev na spletni strani FANIKA.SI so varovani in brez njihovega pisnega soglasja ne bodo posredovani tretjim osebam.

Upravitelj spletne strani FANIKA.SI si pridržuje pravico do vzpostavitev poslovnega kontakta za reševanje morebitnih nejasnosti pri preverjanju podatkov ali naročila oziroma za reševanje morebitnih nesoglasij.

INFORMACIJE

Za morebitne dodatne informacije smo vam ves čas na voljo na info@fanika.si, kjer vam bomo z veseljem pomagali in odgovorili na zastavljena vprašanja, predloge in želje.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

FANIKA.SI, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

KONČNA DOLOČILA

Uporabnik potrjuje ob nakupu, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne strani FANIKA.SI in da se z njimi strinja.

Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. Kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno ustrezno sodišče.

Pridržujemo si pravico do sprememb cen brez predhodne najave.

Želim vam uspešno nakupovanje!

Fanika Križaj